Projekt český antisemitismus jako součást české i středoevropské kultury a konstanta židovských dějin (1869-1938) - Soukupová, Blanka (Lidé města, 2001)
Univerzita Karlova, Fakulta humanitních studií zahájila ve spolupráci s Židovským muzeem v Praze v únoru roku 2001 rozsáhlý mezioborový výzkumný plán věnovaný kulturnímu fenoménu českého antisemitismu v letech 1869 až 1938.